Apple onthult de nieuwe iPhone 5s en 5c

Vandaag is het eindelijk zover voor Apple liefhebbers. De CEO van Apple, Tim Cook, heeft uitnodigingen verstuurd voor een ‘special event’ op 10 september 2013, waarin hij aangeeft dat hij ‘het vermoeden heeft dat hij iedereens dag een stukje zonniger maakt’ op deze datum. De iPhone 5 is al een geruime tijd op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Al maanden gaan er nu al geruchten over de opvolger van de iPhone 5, die naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 5s gaat heten.

Apple heeft tevens laten doorschemeren dat we vermoedelijk de iPhone 5c kunnen verwachten, dit zou een goedkopere versie zijn welke geschikt is voor opkomende markten. Aangenomen wordt ook dat deze alleen uitgebracht wordt op de Chinese markt, hetgeen tevens de ‘c’ zou kunnen verklaren. Apple heeft op dit moment 5% van het marktaandeel in China in bezit. Marktleider is echter Samsung, 18% van de mensen met een smartphone heeft een toestel van dit merk.

Touch ID sensorDe smartphone heeft een ring om de home-knop heen. Dit doet vermoeden dat de nieuwe 5s gebruik gaat maken van vingerafdrukken om de eigenaar te herkennen, wat enorme voordelen zal opleveren op het gebied van veiligheid. Volgens een gelekte handleiding gaat deze knop ´Touch ID sensor´ heten. Dit biedt ook nieuwe mogelijkheid met betrekking tot apps. Zeker in deze tijd waarin een app laten maken de normaalste zaak van de wereld is voor bedrijven.

De gebruiker van de telefoon zal middels deze biometrische beveiliging voor gebruik allereerst de home-knop aanraken, welke als vingerafdruksensor werkt. Daarna krijgt de gebruiker te zien of zijn of haar vingerafdruk herkend is middels verwisselende kleuren in de ring van de home-knop. Dit zou betekenen dat het intoetsen van een security code bij het ontgrendelen van de iPhone 5s voor haar gebruikers voorgoed verleden tijd zal zijn.

Een mooi gegeven is ook het gerucht dat Apple een patent heeft aangevraagd op een techniek welke het volume aanpast naar gelang je de telefoon verder van je oor brengt.

Vanavond om 19:00 Nederlanse tijd stelt Apple haar nieuwe producten voor aan de pers.

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Gemiddeld kreeg iPhone5kopen.nl 4.3 van de 5 sterren (658 reviews).