Chinese kloonfabriek wil Apple aangeklagen

De nieuwe iPhone 5 is nog niet gelanceerd of er worden al aankondigingen gedaan dat een Chinese klonenfabrikant Apple gaat aanklagen voor patentschending als de nieuwe iPhone 5 op 12 september wordt gepresenteerd.

Al maandenlang gaan er geruchten over het design van de toekomstige iPhone van Apple. Fabrikanten in China wilden daar slim op inspelen en gingen eigen apparaten ontwerpen op basis van het vermoedelijke ontwerp. Een fabrikant heeft zijn ‘iPhone 5 kloon’ al op de markt gebracht en vind dus dat hij diegene is die het ontwerp heeft gemaakt en ‘bedacht’. Apple heeft er nog geen patent op, omdat de iPhone 5 nog niet eens is geïntroduceerd, dus de Chinees denkt dat hij een rechtszaak kan winnen.

Dit nieuws werd op Amerikaanse blogs met hoongelach ontvangen. Hoe kun je de originele maker nu aanklagen? Achter deze kloon zit het Hongkongse bedrijf GooPhone. Zij hebben al eerder een klonen gemaakt van bepaalde telefoons. GooPhone blijft stug volhouden dat Apple hun heeft nageaapt en lijkt heel serieus als het gaat om een eventuele rechtszaak. Waarschijnlijk gaat het om een bepaald logo (Aindroid Honeycomb).

Dat Apple echter korte metten maakt met patentschending, blijkt nog uit de rechtszaak die ze van Samsung wonnen. Samsung mocht toen geen tablets en smartphones verkopen in bepaalde landen.

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Gemiddeld kreeg iPhone5kopen.nl 4.3 van de 5 sterren (658 reviews).