Codenamen nieuwe iPod’s & iPhone bekend

De codenamen van verschillende nieuwe iPod’s alsook de nieuwe iPhone binnen Apple zijn op het internet gelekt. De nieuwe iPod Touch staat intern bij Apple bekend onder de naam “N78”. Daarnaast raakte eveneens bekend dat de nieuwe iPod Nano de naam “N31” draagt. De nieuwe iPod Shuffle zou intern dan weer de naam “N12B” meegekregen hebben. De website 9to5Mac pakte uit met dit nieuws, maar al snel werd dit min of meer bevestigd door ontwikkelaar @chronic. Opmerkelijk is ook dat deze laatste op Twitter liet doorschemeren dat het met de nieuwe iPhone en iPod Touch mogelijk zal zijn om panoramafoto’s te maken, iets wat in de voorgaande toestellen nog niet het geval was.

Binnen de IT wereld staat Chronic bekend als hacker die reeds verschillende jailbreaks op de markt bracht. Chronic heeft echter niet alleen aangegeven dat de nieuwe toestellen van Apple de mogelijkheid zullen bieden om panoramafoto’s te maken, verder liet hij ook weten dat de nieuwe iPod Touch over een resolutie zal beschikken van 1136 x 640 pixels. Dit laat vermoeden dat de nieuwe iPhone over een 4 inch beeldscherm zal beschikken. Eenzelfde resolutie stak eerder reeds de kop op bij verschillende iPhone 5 geruchten.

Nog meer nieuws, want de nieuwe iPod Touch zou volgens Chronic beschikken over een processor met codenaam S5L8942X. De processor van de iPhone 5 staat bekend onder codenaam S5L8950X waardoor we kunnen concluderen dat beide toestellen over een ander soort processor zullen beschikken. Het is niet de eerste keer dat er geruchten de kop opsteken over een mogelijke nieuwe iPod Touch. Deze nieuwe geruchten staven alvast eerdere geruchten dat Apple tijdens haar evenement op 12 september uit zal pakken met niet alleen een nieuwe iPhone, maar ook een nieuwe (reeks) iPod(s).

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Gemiddeld kreeg iPhone5kopen.nl 4.3 van de 5 sterren (658 reviews).