Goedkopere iPhone zal tussen 99 en 150 dollar kosten

Eerder werd het gerucht reeds de wereld ingestuurd dat Apple zou werken aan een goedkopere iPhone. Bloomberg claimt nu te weten dat het nieuwe toestel van Apple tussen de 99 en 150 dollar zal gaan kosten. Met de komst van een goedkopere iPhone zou Apple vooral de Aziatische en Latijns-Amerikaanse markt willen aanspreken.

Het was in eerste instantie The Wall Street Journal die uitpakte met het nieuws van een goedkopere iPhone. Twee onafhankelijke bronnen zouden de komst van het toestel alvast hebben bevestigd. Tot dusver werd er echter nog nooit een prijs genoemd… Tot vandaag dus. Op zich is het vrij vreemd dat Apple zich met de komst van een nieuwe iPhone gaat richten op een budgetmarkt. Anderzijds kan het een opleving betekenen voor markten als China en Brazilië waar de smartphone van Apple het niet al te best doet. De bevolking van deze landen kiest steevast voor toestellen die draaien op het Android OS, hoofdzakelijk omdat ze vinden dat de kostprijs van de iPhone te hoog ligt.

Met de komst van een voordeligere iPhone wil Apple er ook voor zorgen dat het haar marktaandeel kan blijven behouden. Er zijn reeds enige tijd tekenen aan de wand dat mensen de hoge prijzen van onder andere een iPhone niet langer zien zitten. Door met een budgettoestel op de markt te komen probeert Apple in te spelen op deze trend en een mogelijke daling voor te zijn. Het is daarbij echter nog maar zeer de vraag over welke mogelijkheden de goedkopere iPhone zal beschikken. Hoewel we nu een (eerste) indicatie hebben van de kostprijs is hiermee nog niet bekend welke ondersteuningen het toestel precies zal bieden. Daar komt ook bij dat er ongetwijfeld gesnoeid zal worden in de mogelijkheden van de populaire smartphone. In welke mate er precies gesnoeid zal worden is vooralsnog echter niet bekend.

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Gemiddeld kreeg iPhone5kopen.nl 4.3 van de 5 sterren (658 reviews).