iPhone 5 Nano

Volgens een aantal geruchten komt Apple binnenkort met de iPhone 5 Nano op de markt. Dit is een wat kleinere variant van de iPhone, die uiteraard zal beschikken over een uitstekend touchscreen en daarnaast bestuurd kan worden aan de hand van stemgeluiden.

Afmetingen
De vraag naar een kleinere variant van de iPhone is ook Apple niet onbekend. Om die reden zou er deze zomer een iPhone 5 Nano uitkomen die uiteraard de mogelijkheden van Apple combineert met het compacte formaat dat zoveel mensen wensen. Het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid ongeveer de helft kleiner zijn dan de originele iPhone en daarmee voldoen aan de wensen van iedereen die een kleiner formaat wenst om deze bijvoorbeeld gemakkelijker bij zich te kunnen dragen. Gezien de hevige concurrentie van de Android-smartphones zou Apple harder dan ooit werken aan deze iPhone 5 Nano en daarmee een nieuw wapen willen presenteren.

Voice command
Een uniek aspect van de iPhone 5 Nano zou de besturing aan de hand van de eigen stem worden. Het is niet langer nodig om de besturing aan de hand van toetsaanslagen te voeren, waardoor dit natuurlijk een stuk gemakkelijker wordt. Door simpelweg in contact te treden met de smartphone kan men de iPhone 5 Nano besturen en daarmee de gewenste handelingen uitvoeren. Dit vormt in combinatie met het kleinere formaat natuurlijk een logische combinatie, zeker wanneer men over een stel gezonde, dikke vingers beschikt.

Prijs
Wat betreft de prijs van de iPhone 5 Nano is het nog even gissen, maar de verwachting is dat deze in ieder geval een stuk lager zal zijn dan die van de originele iPhone. Er wordt over het algemeen gerekend op een prijs van ongeveer €200, waarmee het een relatief voordelige smartphone is, zeker aangezien deze door Apple op de markt wordt gebracht.

Update: Dit gerucht blijkt inmiddels niet langer waar te zijn. Voor het laatste nieuws rondom de iPhone 5 kijkt u hier.

 

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
iPhone 5 Nano, 8.0 out of 10 based on 1 rating
Gemiddeld kreeg iPhone5kopen.nl 4.3 van de 5 sterren (658 reviews).