iPhone5-gebruikers verbruiken meeste data

Arieso heeft een onderzoek ingesteld naar het verbruik van de verschillende iPhone-toestellen op de markt. Doel van het onderzoek was vooral na te gaan welke van de verschillende gelanceerde iPhone-toestellen het meeste data verbruikt. Uit dat onderzoek kwam aan het licht dat bezitters van een iPhone 5 gemiddeld het meeste verbruik achter hun naam kunnen scharen. Het onderzoek mag dan niet helemaal dekkend zijn, toch werd deze uitgevoerd onder ruim één miljoen Europese bezitters van de populaire smartphone van Apple. Een trend heeft het onderzoek dus zeker en vast aan. 

Op zich is de uitkomst van het onderzoek vrij opmerkelijk. Het onderzoek dat werd ingesteld door Arieso bracht immers aan het licht dat de gemiddelde iPhone 5 gebruiker zomaar even vier keer meer data opvraagt dan iemand die beschikt over een iPhone 3G. Wie over een iPhone 4S toestel beschikt zou zomaar even 50 procent minder data verbruiken dan iemand die de beschikking heeft over een iPhone 5. Deze trend is des te opmerkelijker als we stellen dat voorgaande jaren bezitters van een iPhone 4S steevast de grootste verbruikers waren op het vlak van data. Er kan dus op z’n zachtst gezegd gesteld worden dat het verbruik van bezitters van de iPhone 5 op z’n minst aanzienlijk te noemen is.

Opmerkelijk is ook de vergelijking die werd gemaakt met bezitters van één van de voornaamste concurrenten van de Apple iPhone, namelijk de Samsung Galaxy SIII. Het onderzoek bracht immers eveneens aan het licht dat gebruikers van dit toestel veel minder data verbruiken, maar dat ze wel veel bedrijviger zijn in het uploaden van media. Opmerkelijk is ook dat tablet-gebruikers steevast minder data beginnen te verbruiken dan mensen die over een smartphone beschikken. Waar de significante stijging precies aan te danken is, is eigenlijk niet bekend. Hoe dan ook zal het toenemende aantal gebruikers natuurlijk eveneens te maken hebben met de resultaten van het onderzoek.

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Gemiddeld kreeg iPhone5kopen.nl 4.3 van de 5 sterren (658 reviews).