Koop jij de volgende iPhone in eigen land of in het buitenland?

Eerder heeft Apple reeds bekend gemaakt dat het op 12 september van dit jaar een persevenement zal houden. Aan de hand van deze bekendmaking werd een rondvraag georganiseerd waaruit bleek dat meer dan de helft verwacht dat er een nieuwe iPhone op zal worden aangekondigd. Ruim 12 procent van de ondervraagden heeft daarbij aangegeven te vermoeden dat de nieuwe iPhone over een 4 inch scherm zal beschikken. Zij die verwachten om de nieuwe iPhone meteen na de aankondiging in handen te kunnen hebben zullen waarschijnlijk bedrogen uitkomen.

Er wordt verwacht dat de nieuwe iPhone pas vanaf 21 september te koop zal worden aangeboden. Let wel, deze datum geldt voor de Amerikaanse markt waardoor er gerust kan worden aangenomen dat we in Europa nog even langer zullen moeten wachten. Bij de release van de iPhone 4S zaten er ongeveer twee weken tussen de Amerikaanse en de Europese release.

Kenmerkend voor de lancering van een nieuwe iPhone is ook dat het toestel niet overal in Europa gelijktijdig te koop zal worden aangeboden. Veelal krijgen verschillende “belangrijke markten” zoals Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk voorrang op andere Europese landen. Of dit ook bij de volgende iPhone het geval zal zijn valt natuurlijk nog af te wachten. Wel weten we dat er eerder deze zomer nog werd aangegeven dat de verkoop van de iPhone 5 pas begin oktober in Europa zou worden aangevat. Welke landen het toestel dan reeds te koop zullen kunnen aanbieden is echter nog niet bekend.

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Koop jij de volgende iPhone in eigen land of in het buitenland?, 8.0 out of 10 based on 1 rating
Gemiddeld kreeg iPhone5kopen.nl 4.3 van de 5 sterren (658 reviews).