Patenten geschonden door iPhone

Afgelopen weekend meldden diverse Amerikaanse media dat er met de iPhone 5 wederom patenten worden geschonden. Het gaat deze keer om drie patenten van het bedrijf Mobile Media Ideas. Het bedrijf beheert meer dan drie honderd patenten en is eigendom van drie andere bedrijven, te weten Sony, Nokia en MPEG-LA. De Amerikaanse rechter in Delaware stelde vast dat Apple met haar product de iPhone inbreuk maakt op de technologieën die in de patenten zijn vastgelegd.

Het zou volgens Amerikaanse media gaan om het roteren van de content wanneer de iPhone anders wordt vastgehouden, het afhandelen en afwijzen van inkomende gesprekken en functies van de camera. Deze technologieën zouden zijn vastgelegd in de patenten van Mobile Media Ideas. Het is nog niet bekend wat de hoogte van het bedrag is dat Apple moet betalen of wat de gevolgen zullen zijn van deze uitspraak.

Niet de eerste keer dat patenten geschonden worden
Apple neemt het blijkbaar niet zo nauw met het gebruiken van technologie dat eigendom van iemand anders is. Nog geen twee jaar geleden werd Apple ook al aangeklaagd door hetzelfde bedrijf. Het ging toen om het schenden van 14 patenten van Mobile Media Ideas. Het bedrijf stelde toen dat de schade door het gebruik van de technologieën door Apple onherstelbaar zou zijn als er geen betaling van royalty’s plaatsvond.

Een paar maand geleden werd Apple aangeklaagd door Samsung inzake de iPhone 5. Samsung claimt dat Apple met haar iPhone serie gebruik maakt van technologieën waar Samsung patent op heeft. Met de komst van de nieuwe iPhone 5s zal naar verwachting ook deze nieuwe smartphone van Apple aan het rijtje worden toegevoegd door Samsung.

 

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Gemiddeld kreeg iPhone5kopen.nl 4.3 van de 5 sterren (658 reviews).